top of page

BIO

logo art with a swing 2.png
About

Christ'l is een laatbloeier, niettegenstaande ze de schilder- en tekenkunsten via haar mama reeds van jongs af aan heeft leren kennen, Was het startpunt van haar eigen creatieve carrière pas in 2007 toen ze starte met de lessen aan de kunstacademie Sint-Lucas  (deeltijds onderwijs), te Kapellen. In 2012 behaalde ze daar vervolgens haar getuigschrift van het deeltijds kunstsecundair onderwijs, optie 'schilderkunst'. 

Reeds tijdens haar opleiding merkte Christ'l dat naast de opgelegde thema's, ook haar andere passie, het golfspel een belangrijke rol zou spelen in haar werken. Als kunstenaar heeft ze zo haar beide passies samengebracht. 

Ze houdt van golf, van beweging en van taferelen die toelaten dit ritme uit te beelden. De zwierige ritmiek van de golfswing komt volledig tot uiting in het lijnenspel en de vormgeving van haar oeuvres. Ze benadrukt graag de beweging in haar schilderijen, hetzij door het gebaar, de blik of de elementen die het onderwerp omringen.  Hiervoor gebruikt ze verschillende technieken zowel olieverf als mixed media. Dit alles doet ze vol overgave en met plezier.

Diploma

Beeldende kunst, optie: Schilderkunst

VZW Sint-Lucas

Academie voor beeldende kunsten

Exhibitions

Alta Ripa in style

Alta Ripa, Oud-Turnhout

JUNE 14 - JUNE 17 - 2012

Wellington in Style

Wellington renbaan, Oostende

OCTOBER 17 - OCTOBER 21 - 2012

Classic event '13

Kortrijk expo

NOVEMBER 2 - NOVEMBER 11 - 2013

ART GENT - international art fair

Flanders Expo, Gent. 
NOVEMBER 30 - DECEMBER 3 - 2013

Exhibited by Galerie IDA

Waregem

2013 - 2014

Christ'l Knapen - "When art meets golf"

Galerie Medusa, Bayeux

JULY11 - JULY 17 - 2014

MORE COMING SOON

bottom of page